open-navfaktor-logo
search
Deponija blokirana
Gradska i kantonalna vlast šuti dok se Mostar opet zatrpava smećem
Građani okupljeni oko Inicijative "Jer me se tiče" jutros su nastavili blokadu deponije Uborak te ne dozvoljavaju prolaz kamionima mostarskih komunalnih preduzeća.
24.02.2020. u 12:58
get url
text

Podsjetimo, u subotu su blokirali deponiju jer nisu dobili nikakav odgovor od gradskih vlasti koji su im trebali javili što se radi po pitanju iznalaska lokacije za novu deponiju. Šest potencijalnih lokacija za novu deponiju komunalnog otpada na području Grada Mostara, prijedlog su stručnog tima, u kojem su predstavnici gradskih i kantonalnih vlasti.

S obzirom na to da je trebalo započeti ispitivanje lokacija,  građani očekuju dokaze da se zaista čini nešto po tom pitanju. Šutnja nadležnih ih je navela ponovo na blokadu. Na ovaj način pokušavaju nadležne natjerati da nešto poduzmu. No, i unatoč blokadi, reakcije iz Grada i Kantona nema. Ni činjenica da se kontejneri već pune, nikoga mnogo ne zabrinjava.

Nijaz Hodžić ispred Inicijative "Jer me se tiče" poručuje da do njihove reakcije nastavljaju s blokadom, ostaju istrajni u borbi za normalan i dostojanstven život.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.