VEZANI TEKST - Tabaković o "uvozu glasača" iz RS-a u Srbiju: Dodik vraća uslugu Vučiću za Srebrenicu

Grujičić je istakao da se ne zaboravlja da je Vučić pružio ruku pomirenja i saradnje i Bošnjacima, ali i da je "izveden atentat na njega u Potočarima za koji niko nije procesuiran".

Pozvao je "građane sa pravom glasa u Srbiji da glasaju za Vučića i SNS jer je to garancija mira, saradnje, prosperiteta i novih projekata na ovom prostoru i Srebrenici".

- Ukoliko je stabilna i snažna Srbija, jača je i Republika Srpska i Srebrenica, a to garantuje izbor Vučića za predsjednika - poručio je Grujičić.

Veliki broj stanovnika Srebrenice ima dvojno državljanstvo i imaju pravo glasa na izborima u Srbiji 3. aprila koje će ostvariti na biračkom mjestu u Bratuncu ili u Srbiji. 

Početkom ove godine, predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas objavio je snimak na kojem se vidi kako SNS Aleksandra Vučića "uvozi glasače" iz Republike Srpske u glavni grad Srbije uoči izbora kao i šemu prijavljivanja novih "stanovnika" Beograda.

U posebnoj kancelariji u bivšoj veterinarskoj stanici u Srebrenici, svake subote o čemu je Faktor već pisao, bile su ogromne gužve. Srbi koji žive u Srebrenici upisivali su se za ekspresno dobijanje srbijanskog državljanstva kako bi u nedjelju 3. aprila glasali za Vučića.