Predsjednik Upravnog odbora (UO) Sindikata policije Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić danas je obaćajući se prisutnima na vanrednoj konfrenciji za medije, vidno potresen napadom na kolege, istakao je da će Sindikat učiniti sve kako  se ono što se dogodilo jutros u Sarajevu više nikada ne bi ponovilo. 

- U ime Sindikata, dajemo punu podršku Upravi policije i nadležnom tužilaštvu da, u saradnji sa svim organima i agencijama, poduzmu sve neophodne mjere kako bi počinioci ovog brutalnog ubistva i napada na policiju priveli pravdi i adekvatno sankcionirali – kaže Hadžiabdić.

Istakao je kako od nadležnih očekuje još bolju opremljenost i zaštitu policajaca na radu.

- Ono što je najbitnije je da počinioce koje mi privodimo tužilaštvu adekvatno kazni sud. Svjesni smo da smo u opasnosti kad obučemo uniformu i zakunemo se da ćemo spremni dati svoje živote za naše građane i državu. Ali mi nismo glineni golubovi. Poručujem da je sigurno došlo vrijeme da bude ili mi ili oni. Učinit ćemo sve da se ovo više nikada ne ponovi u KS-u – istako je Hadžiabdić. 

On je dodao kako se mora mora adekvatno riješiti i sankcionisati svaki, pa i najmanji napad na policajce.

-Obećavam da ćemo u ime Sindikata  tražiti od svih nadležnin institucija da se promjene svi propisi i da se odgovori kriminalcima adekvatnim sredstvima i mjerama -  naveo je on.