open-navfaktor-logo
search
Načelnik Starog Grada
Hadžibajrić sretan i nasmijan: Raduju me ulice i trgovi prepuni gostiju
Prepune ulice i trgovi u starogradskoj jezgri svjedoče da su se domaći i strani turisti vratili u Sarajevo, a u njegovom središtu Općini Stari Grad i danas su građani i turisti uživali u bogatoj prazničnoj ponudi.
31.12.2022. u 16:59
get url
text

Posebno je veselo bilo na Sarajevo Holiday Marketu na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović gdje je posjetiocima na raspolaganju veliko BH Telecom klizalište u kojem mogu uživati potpuno besplatno. Upravo je to najveća atrakcija ovogodišnjeg marketa koji je privukao veliki broj turista, ali i učenika osnovnih i srednjih škola iz Kantona Sarajevo. Prema zvaničnim podacima, od početka Sarajevo Holiday Marketa na klizalištu je uživalo više od 10.000 ljudi, saopćeno je iz Općine Stari Grad.
 
No, na klizalište dolaze i gosti iz drugih gradova Bosne i Hercegovine: Zenice, Tuzle, Visokog, ali i zemalja regije i Evrope. Svakog vikenda uposlenice Općine Stari Grad pripremaju kafu i čaj za sve goste koji se poslužuju besplatno, što je još jedan način na koji Općina Stari Grad doprinosi stvaranju praznične atmosfere u gradu. Najmlađi gosti klizališta se znaju i po nekoliko puta vratiti po svoju šolju čaja, dok roditelji zahvaljuju što u današnje vrijeme još uvijek postoje ovakvi organi vlasti i lokalna samouprava koja u vremenu besparice omogućava porodicama sa djecom da ugodno i lijepo provedu dan, a da nemaju nikakvih troškova.
 
Za sve oni koji žele obaviti kupovinu, u ponudi je veliki broj artikala iz domaće proizvodnje, od zdrave organske hrane, meda i ljekovitih preparata, do nakita i kolača. Sarajevo Holiday Market i izlagače danas je obišao i općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić koji je razgovarao sa učesnicima marketa, građanima i brojnim turistima u starogradskoj jezgri i zaželio im sretne praznike.

- Stari Grad je spremno dočekao zimske praznike, ljepši i uređeniji nego ikad. Raduju me prepune ulice i trgovi, a posebno kada vidim ovoliko mališana koji uživaju u klizanju. Zbog naših građana smo željeli da Stari Grad ove zime zasija punim sjajem i uspjeli smo u tome. Ovoliki gosti na našim ulicama potvrđuju da smo uspjeli. Sve ovo odrazit će se i na poslovanje naših privrednika i ovo je način kako lokalna zajednica treba da djeluje na poslovno okruženje i razvoj privrede i turizma. Svi su dobro došli u Stari Grad i svima želim da uživaju u našoj općini - poručio je Hadžibajrić, te svim građanima i gostima Sarajeva zaželio sretnu Novu godinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.