open-navfaktor-logo
search
Mirso mijenja gumu, 2. dio
Hadžikadić snimio foru za publiku uzrasta osnovne škole, "mali problem" je što oni ne glasaju
- Dostavljam današnju objavu (VIDEO) Mirsada Hadžikadića, predsjednika Platforme za progres i kandidata koalicije Država za člana Predsjednistva BiH - glasi mail poslan jutros medijima, u potpisu Kabinet predsjednika Platforme za progres. U mailu je i link koji vodi do videa na Facebooku. Taman kad se ponadate da je Hadžikadić rekao nešto revolucionarno, nešto što bi vas potaklo da razmislite je li vrijedan glasa u oktobru, spoznate da je on već pune tri godine zabravo smišljao kako da objasni zašto nije u stanju zamijeniti gumu na automobilu. 
13.07.2022. u 11:23
get url
text

Odnosi se to na događaj iz maja 2019. godine kada se Hadžikadić, sav u šoku, oglasio na FB iščuđavajući se što se drugi vozači nisu zaustavljali na autoputu kako bi njemu pomogli da zamijeni gumu. Hadžikadiću, koji je tada bio "friško" stigao iz Sjedinjenih Američkih Država gdje je proveo dobar dio života, pomogao je BIHAMK. 

I evo ga...

Pred vama je video za kojeg Hadžikadić smatra da je njime napokon "doskočio" svima koji su na društvenim mrežama pisali: Vodio bi državu, a ne umije zamijeniti gumu!

Ne umije je zamijeniti ni nakon tri godine, ali sada bar zna koga odmah treba zvati.

Da stvar bude zanimljivija, Hadžikadić je za potrebe snimanja videa automobil parkirao na pješačkoj zoni prekuputa zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Pokušao je biti uvjerljiv (to što se vidi da je guma koju mijenja sasvim uredu, zanemarimo), pa je postavio i sigurnosni trokut. U pješačkoj zoni!? I to na nedovoljnoj udaljenosti od automobila. Da bi skeč bio potpuno uvjerljiv, a i zakon nalaže, za vrijeme kretanja izvan vozila dužan je bio obući i reflektirajući prsluk. 

VEZANI TEKST - Hadžikadić opet diže revoluciju, samo da još nauči zamijeniti gumu na automobilu

 

Šlag dolazi na kraju:

- Neka on promijeni gumu, a ja ću državu, jer ovi koji su tu sigurno neće - kaže Hadžikadić na kraju ove fore s gumom, dobre valjda samo djeci uzrasta osnovne škole. 

Čak ni na kraju videa nije poentirao, iako se nadao da je baš to vrhunski dobar politički PR i poruka. Naime, Hadžikadić poručuje da bi mijenjao državu?! Valjda je poruka trebala biti da bi mijenjao vlast? U tom slučaju, uvijek se može vratiti u SAD i promijeniti državu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.