open-navfaktor-logo
search
Sklopio sporazum
Hajdareviću zatvorska kazna zbog posredovanja kako bi policajac bio pušten iz pritvora
Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Memiša Hajdarevića zbog krivičnog djela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem. 
12.09.2022. u 15:21
get url
text

Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci.

Osuđen je jer je 9. novembra 2021, godine zajedno sa otpuženima Almirom Grebom, Muamerom Selimovićem i njegovim bratom Amelom Selimovićem, koji je trenutno nedostupan organima gonjenja, u namjeri da ishode puštanje iz pritvora Muamera, policijskog službenika MUP-a Kantona Sarajevo tada osumnjičenog u predmetu Tužilaštva Kantona Sarajevo, dogovorili sastanak sa također optuženim Stjepanom Lazarevićem.

VEZANI TEKST - Optuženi da su Braci Lazareviću dali novac da "završi" puštanje policajca iz pritvora

Za njega su imali saznanja da je korištenjem svog društvenog i uticajnog statusa već posredovao kod određenih nosilaca pravosudne funkcije da izvrše službenu radnju.

Sa Lazarevićem su se Memiš Hajdarević, Almir Grebo i Amel Selimović sastali na području Istočnog Sarajeva i tražili od njega da posreduje kod službene osobe puštanje iz pritvora Muamera Selimovića.

Za tu uslugu su mu obećali novac i to u iznosu od 1.060 KM kojeg je 15. novembra 2021. godine Memiš Hajdarević i predao optuženom Lazareviću.

U odnosu na optužene Stjepana Lazarevića, Almira Grebu i Muamera Selimovića suđenje je u toku, saopćilo je Tužilaštvo KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.