open-navfaktor-logo
search
Premijer TK
Halilagić o smjeni direktora škola: Vlada TK će morati implementirati presudu Ustavnog suda FBiH
Vlada Tuzlanskog kantona (TK) preduzet će sve mjere, u okviru svojih nadležnosti, da aktualno stanje proizašlo iz neustavnih akata vrati u ustavni okvir Kantona, Federacije i države Bosne i Hercegovine, najavio je u svom ekspozeu kantonalni premijer Irfan Halilagić. Od tada je Ustavni sud donio presudu kojom je smjenu svih direktora srednjih škola u TK, koju je provela prethodna vlast, proglasio neustavnom.
16.03.2022. u 13:23
get url
text
Premijer TK Irfan Halilagić
Premijer TK Irfan Halilagić

- Presuda Ustavnog suda nije došla na Ured premijer. Znam da je došla predsjedniku Skupštine TK, ali je nisam imao priliku u cjelosti iščitati. Sigurno je da će biti posljedica, odnosno Vlada TK će morati reagirati u smislu implementacije presude - rekao je premijer Halilagić.

Vlada TK jučer je donijela određena kadrovska rješenja, pa je utvrđen prijedlog kandidata za privremeno imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora Međunarodnog aerodroma Tuzla, a privremeno su imenovani i novi upravni odbori Zavoda za javno zdravstvo i Opće bolnice "Dr. Mustafa Beganović" Gračanica.

- Kadrovska rješenja donesena su na preporuku resornih ministara. Nismo još izvrili analizu svih organizacija i preduzeća, a vjerovatno ćemo to morati raditi u hodu, brzinski, s obzirom da nemamo mnogo vremana - rekao je Halilagić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.