Uskoro odlaze

Haradinaj optužuje Mogherini i Hahna za dijalog Prištine i Beograda

Objavljeno: 15.04.2019. u 20:32

Njihove izjave o korigiranju granica unazadile su proces dijaloga Beograda i Prištine, rekao je Haradinaj, ustvrdivši kako bi do sada sporazum Beograda i Prištine možda bio potpisan da se nije razgovaralo o toj temi

Kosovski premijer Ramush Haradinaj ocijenio je da se zbog izjava šefice eurodiplomatije Federice Mogherini i evropskog povjerenika za proširenje i susjedsku politiku Johannesa Hahna o mogućem korigiranju granica Srbije i Kosova izgubilo godinu dana.

Njihove izjave o korigiranju granica unazadile su proces dijaloga Beograda i Prištine, rekao je Haradinaj, ustvrdivši kako bi do sada sporazum Beograda i Prištine možda bio potpisan da se nije razgovaralo o toj temi.

U povodu izjave Johannesa Hahna da ne isključuje mogućnost korekcije granica ako se Beograd i Priština o tome usuglase, Haradinaj drži da je to nastavak pogrešaka EU.

 - Ostavljati otvorenu mogućnost da se govori o teritoriju i granicama nastavak je pogrešne politike evropskih dužnosnika koji, na sreću, uskoro odlaze - kazao je Haradinaj, prenosi Hina. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije