open-navfaktor-logo
search
Zaostali meč
Hercegovački derbi pripao Zrinjskom, Široki kapitulirao dvaput za 120 sekundi
Hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega pripao je mostarskom sastavu koji je s 2:1 slavio u zaostalom meču devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
04.11.2020. u 17:53
get url
text

Izabranici Mladena Žižovića trijumfovali su zahvaljujući golovima Josipa Ćorluke u 23. i Josipa Ivančića u 25. minuti utakmice.

Desni bek Plemića, koji se našao na najnovijem spisku selektora Zmajeva Dušana Bajevića, bio je na pravom mjestu u 23. minuti utakmice, te je lijepu akciju poslije dodavanja Damira Zlomislića okončao na najbolji mogući način.

Gostujuća odbrana nije se uspjela kako treba ni konsolidovati a već je bilo 2:0. Novopečeni Zmaj je ovoga puta bio u ulozi asistenta, dok je egzekutor bio Josip Ivančić. Plemići su tako za manje od 120 sekundi uspjeli dva puta pogoditi mrežu Martina Zlomislića, što se na kraju ispostavilo kao ključno za pobjedu domaćeg sastava.

Drugo poluvrijeme susreta na stadionu Pod Bijelim brijegom nije ponudila ništa posebno izuzev šanse koju je za goste u 90. minuti imao Branimir Cipetić, ali je Brkić odbranio.

Ipak, ono što nije uspio bh. reprezentativac, samo nekoliko trenutaka kasnije pošlo je za rukom Slobodanu Jakovljeviću, koji je pogodio vlastitu mrežu za 2:1, i to upravo poslije ubačaja Cipetića.

Plemićima je ovo bila sedma ovosezonska pobjeda, dok je, s druge strane, ekipa Tonija Karačića pretrpjela četvrti poraz u PLBiH ove sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.