open-navfaktor-logo
search
Bivši kapiten Mladosti
Hiroš oduševljen Bjelicom, objasnio zašto će nositi dres sa brojem 96
Izdanak omladinske škole Željezničara Amer Hiroš na Grbavici nikada nije dobio pravu priliku, no kroz odlične partije u dresu Mladosti izborio se za transfer u Osijek.
07.07.2021. u 15:48
get url
text

Lucidni veznjak ovog ljeta je stigao na Gradski vrt, a sa članom 1. HNL potpisao je trogodišnji ugovor.

VEZANI TEKST - Amer Hiroš potpisao za Osijek

Da trener Osijeka Nenad Bjelica ima visoko mišljenje o Hirošu možda najbolje potvrđuju riječi bivšeg šefa struke zagrebačkog Dinama.

- Ima dosta karakteristika mene kao igrača i zato mi se i svidio, možda je malo bolji nego ja. Voli driblati, voli zabiti, zna podvaliti loptu, pravi hakler... - kazao je Bjelica prilikom predstavljanja Amera Hiroša.

Donedavni kapiten Mladosti iz Doboja kod Kaknja kaže da su iza njega dvije paklene sedmice trenažnog procesa.

- Na pripremama je sve prošlo korektno, momci su se upoznali još bolje, stvorili smo neku bazu na fizičkom nivou i jedva čekam, kao uostalom i ostatak ekipe, izazove koji su pred nama - kazao je Hiroš za Sportske novosti, te dodao:

- Ekipa je stvarno ispunjena dobrim igračima, konkurencija je žestoka. Imam osjećaj da možemo napraviti dvije podjednako dobre ekipe kada se svi igrači oporave i vrate u trening. To prija svakom igraču i jednostavno izvlači sve najbolje iz njega dok se dokazuje iz treninga u trening.

Baš kao što Bjelica nije štedio komplimente na račun novog veznjaka Osijeka, tako nije Hiroš nije ostao dužan svom treneru.

- Saradnja s trenerom Bjelicom je zasnovana na strogom profesionalizmu uz dozu drugarstva i humora kada je za to prilika. Čovjek stvarno razumije igrače i u svakom trenutku zna što kojem igraču treba. Jednom prilikom je rekao da se pozdravlja sa svim igračima prije treninga i da već tada zna ko je kakav u tom trenutku dok se gledaju u oči i ja zaista vjerujem u to - ispričao je Hiroš.

Veznjak koji je rođen u Sarajevu tokom karijere nosio je broj deset, sedam, 11 i 23 ali je u Osijeku zadužio 96. Objasnio je i zašto.

- Broj 96 sam izabrao jer to je godina u kojoj sam rođen i nadam se da će mi donijeti sreću i uspjeh - kazao je Hiroš.

Za bivšeg omladinca Željezničara nije bilo dvojbe kada mu je postavljeno pitanje, Željezničar ili Sarajevo?

- Samo Željo! - odgovorio je Hiroš koji je s Osijekom potpisao trogodišnji ugovor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.