open-navfaktor-logo
search
Sjednica u Mostaru
HNS o stanju u BiH, agresiji na Ukrajinu, putovanju Čovića u Brisel
Pitanje sigurnosti, socioekonomskih prilika i enorman rast cijena energenata i osnovnih životnih namirnica bile su tačke zasjedanja Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH u Mostaru.
14.03.2022. u 16:41
get url
text
HNS
HNS

Predsjedništvo HNS-a osudilo je invaziju ruske strane prema Ukrajini, saopćeno je iz HNS-a.

Dalje se navodi kako su sukobi i agresija prema Ukrajini najveći sigurnosni izazov koji se "mora okončati, posebno stradanje civilnog stanovništva i djece, kao i sprečavanje humanitarne katastrofe".

Na sjednici se također razgovaralo o unutrašnjim političkim odnosima, kao i odlasku predsjednika HNS-a BiH Dragana Čovića u Brisel na radne susrete i sjednicu Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta (AFET), gdje će se obratiti evropskim dužnosnicima na temu odnosa Bosne i Hercegovine i Evropske unije i aktuelne situacije u BiH.

Istaknuto je i to kako je u posljednjih deset dana obavljeno mnoštvo razgovora s američkom i evropskom administracijom kao pripreme za nastavak pregovora i postizanja konačnog dogovora.

Usvojeni zaključci na vanrednom zasjedanju HNS-a preciziraju nužne elemente koji se moraju implementirati u konačno rješenje Izbornog zakona BiH, stoji u saopćenju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.