open-navfaktor-logo
search
Predsjednikov eho
HNS ponovio za Čovićem: SDA svjesno blokira državne institucije i produbljuje političku krizu
Hrvatski narodni sabor (HNS) Bosne i Hercegovine optužio je SDA da bojkotom današnje sjednice Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH, na kojoj se trebao razmatrati HNS-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona, produbljuje političku krizu u BiH.
26.04.2022. u 12:10
get url
text

VEZANI TEKST - Čović otkazao sjednicu Doma naroda, nedolazak delegata nazvao blokadom institucija

- Nakon što medijski pritisci nisu polučili rezultat, bošnjačka politika predvođena SDA-om je svjesno krenula u blokiranje rada institucija BiH svojim nedolaskom na današnju hitnu sjednicu Doma naroda PSBiH. Ovakav potez je neskrivena blokada i izazivanje još teže političke krize - saopćeno je iz HNS-a.

Dodaje se kako takvi potezi neće obeshrabriti hrvatske dužnosnike u "opredjeljenju da se sačuva integritet institucija i spasi legalitet i legitimitet demokratskog izbornog procesa".

- Nastavak sistemske diskriminacije i političke majorizacije odgovara isključivo unitarističkoj bošnjačkoj politici koja nastavlja opstrukcije države i njezinih institucija - saopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

HNS je samo ponovio riječi svog i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića koji je nedolazak tri delegata iz SDA i jednog iz SBB-a nazvao blokadom institucija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.