IZLOŽBA

Holiday Train Show: Putovanje kroz vrijeme i minijaturu New Yorka

Objavljeno: 09.01.2019. u 10:34

Među 175 maketa koji se nalaze na izložbi, moguće je vidjeti Kip slobode, gradsku biblioteku, zgradu Rockfeller, Empire State, glavnu željezničku stanicu, stadion Yankeeja

FOTO: AA

Jedan od dražih načina mnogih turista koji posjećuju New York, ali i Njujorčana, da provedu novogodišnje i božićne praznike je izložba "Praznični voz" (Holiday Train Show), koja će trajati do 21. januara.

Foto: AA

Izložba je otvorena u Botaničkom vrtu New Yorka, a svakodnevno je posjeti nekoliko hiljada ljudi. Posjetioci mogu vidjeti minijaturu New Yorka sa simobolično prikazanim gradskim zgradama. Među 175 maketa koje se nalaze na izložbi, moguće je vidjeti Kip slobode, gradsku biblioteku, zgradu Rockfeller, Empire State, glavnu željezničku stanicu, stadion Yankeeja.

Svaki je izrađen od kore, lišća i drugih prirodnih materijala. Prikazano je više željezničkih sistema na kojima se kreću na desetine vozova. Izložene su i makete vozova korištenih u posljednja tri stoljeća. 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije