open-navfaktor-logo
search
Prvjenci
Hotić i Prevljak pogađali u Belgiji
Susret 25. kola belgijske Jupiler lige odlično je počeo za Cercle Brugge.
08.02.2020. u 22:04
get url
text

Kluba bh. reprezentativca Dine Hotića poveo je već u drugoj minuti susreta preko Eppela, a samo dvije minute kasnije bivši fudbaler Olimpije je svojim prvjencem udvostručio prednost svog tima.

Gosti su preko Vanlerberghea u 10. minuti smanjili na 2:1. 

 

Rezultat se nije mijenjao sve do 82. minute susreta, kada je Van Damme izjednačio za 2:2.

Hotićev tim, koji je igru napustio u 78. minuti, na kraju je ipak uspio doći do pobjede, i to zahvaljujući golo Peetersa u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Četvrtom ovosezonskom pobjedom Cercle Brugge je uspio prekinuti seriju poraza, ali je i da prikovan za dno Jupiler lige.

Težak poraz na gostovanju kod St. Truidena doživio je Eupen, a ekipia Danijela Milićevića i Smaila Prevljaka poražena je s 5:2.

Bivši fudbaler Salzburga prvjencem u 29. minuti izjednačio je rezultat na 1:1, nakon što su domaći prethodno poveli preko Konatea.

Gosti su u 40. minuti stigli do totalnog preokreta, ali je Asamoah s dva gola u finišu prvog dijela vratio prednost St. Truidenu.


Asamoah je u 65. minuti kompletirao hat-trick, ali je sjajnu partiju zasjenio samo dvije minute kasnije kada je zbog drugog žutog kartona morao napustiti teren. Konačnih 5:2 postavio je Durkin u petoj minuti sudijske nadoknade.

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.