Nedjelja, 22.05.2022.
FOTO: AA

I Indonezija ima svoju Veneciju

Park "Mala Venecija", inspirisan čuvenim italijanskim gradom, napravljen na području Zapadne Jave, u Indoneziji, nezaobilazna je destinacija velikog broja domaćih i stranih turista.

Izgrađen u šumskom području u regiji Cianjur prije 20 godina, "Mala Venecija" spada među značajnu turističku destinaciju zbog izvorne strukture, čistog zraka, jezera i pogleda na šume. Posjetioci, koji dolaze da vide park, u gondolama obilaze sve ono što on pruža. To je posebno interesantno parovima. U sklopu parka se nalaze i teniski tereni, staze za jahanje, bazen i dječije igralište.

Zvaničnik parka Agus Yulianto rekao je za AA, da pored lokalnih turista, park posjećuju i turisti iz Singapura, Malezije, Indije i s Bliskog istoka.

-Svake sedmice ugostimo hiljade turista. Tokom vikenda imamo više posjeta. Najviše imamo posjeta Evropljana, ali i Indonežana koji nisu posjetili Veneciju u Italiji - pojasnio je Yulianto. 

Inne Diana (42) iz Bandunga, Malu Veneciju je posjetila s djecom. 

-Nisam posjetila Evropu. Sretna sam što ovdje imam priliku vidjeti kako izgleda Venecija i voziti se gondolom - ispričala je Diana. 

Među posjetiocima je bila i 21-godišnja Sri Ayu Wulandari. 

-Tu sam s prijateljima. Ovo je super mjesto za zabavu i posjetu porodica. Gondole mi se jako sviđaju - kazala je Wulandari.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh