open-navfaktor-logo
search
Pohvale na Facebooku
Iako načelnika Muzura hvali Konaković: Na Ilidži nema ni kamiona ni bagera
Načelnici sarajevskih općina često se na društvenim mrežama hvale brojnim projektima i stalnim radovima na terenu.
10.10.2021. u 19:46
get url
text

Načelnika Ilidže Nermina Muzura na Facebooku stalno veliča i Dino Konaković i ističe kako se otvaraju nova radna mjesta, kako se na Ilidži stalno gradi... Da je situacija na terenu drugačija, uvjerila se ekipa Faktora koja je obišla nekoliko ilidžanskih naselja.

Nismo zatekli ni kamione, ni bagere ni radnike. Nije ih bilo ni u centru Ilidže, Hrasnici, Kovačima... Jedino se u blizini tramvajske okretaljke radi rekonstrukcija, odnosno skidanje šina, a to je projekat za koji nije zadužena Općina Ilidža, nego Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

U Hrasnici smo zatekli kamione i mašine koji rade na rekonstrukciji Kolektivnog centra u Hrasnici i njegovom pretvaranju u objekat kolektivnog stanovanja sa 33 stambene jedinice.

{$galerijaFotografija}

Ovaj projekat je planiran u okviru Projekta CEB II "Zatvaranje kolektivnih centara kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja" - Potprojekt Kanton Sarajevo, a koji implementiraju Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Općina Ilidža.

Učešće Kantona Sarajevo u ovom projektu iznosi ukupno oko 3.700.000 KM u imovini. Ostatak sredstava u iznosu od oko 1.500.000 KM je osiguran iz kreditnih sredstava Razvojne banke Vijeća Evrope.

Poslali smo upit i press službi Općine Ilidža da nam pojasne na kojim projektima trenutno rade, a nakon 24 sata čekanja dobili smo odgovor: 

- Shodno Vašem upitu, ovim putem Vas upućujemo na web stranicu Općine Ilidža na kojoj možete pronaći sve potrebne informacije kao odgovor na Vaše pitanje - stoji u odgovoru koji potpisuje Lejla Abazović.

 

 

Ilidža, Hrasnica, 05.10.2021.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.