Prema njenim riječima, time je ova presuda postala pravosnažna i na nju ne postoji mogućnost žalbe, a predmet je vraćen prvostepenom sudu kako bi Sefić bio upućen na izdržavanje kazne.

- Dobila sam obavijest od Vrhovnog suda je odluka donesena, te da je presuda kojom je Sefić osuđen postala pravosnažna. Ja sam zadovoljna radom, kako Kantonalnog, tako i Vrhovnog suda, jer je ovo najteža kazna ikad izrečena za ovu vrstu krivičnih djela – kazala je Duraković.

Sefić je, prema navodima iz optužnice, 10. oktobra 2016. godine, u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, krećući se "golfom 6" pri brzini od 100 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Istu noć preko Graničnog prijelaza Uvac pobjegao je u Srbiju, gdje je i uhapšen.

Suđenje Sefiću i drugima počelo je 21. marta 2017. godine, nakon što je Sefić poslije hapšenja u Srbiji i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka u januaru iste godine izručen bh. pravosuđu.

Presudom iz septembra 2018. bio je osuđen na 14 i po godina zatvora. Vrhovni sud FBiH naložio je ponavljanje postupka, te je u drugostepenom postupku osuđen na 17 i po godina zatvora na šta je upućena žalba zbog čega je održano ročište u oktobru ove godine.