Gaza

Iftar na ruševinama zgrada

Objavljeno: 15.05.2019. u 08:05

U nekim dijelovima svijeta muslimani se suočavaju s ozbiljnim političkim, ekonomskim i društvenim problemima što se odražava i na njihove ramazanske aktivnosti

Muslimanski vjernici diljem svijeta ovih dana uživaju u ramazanskim aktivnostima koje se završavaju 4. juna, kada nastupa Ramazanski bajram, javlja Anadolu Agency (AA).

Muslimani tokom cijelog mjeseca ramazana obavljaju vjerske dužnosti, od posta do redovnih klanjanja teravih-namaza, učestvovanja na mukabelama te dnevnim učenjima Kur'ana.

Ipak, u nekim dijelovima svijeta muslimani se suočavaju s ozbiljnim političkim, ekonomskim i društvenim problemima što se odražava i na njihove ramazanske aktivnosti.

Jedno od tih mjesta je zasigurno i Gaza gdje mnogi muslimani, uprkos vrlo teškim uvjetima u kojima se nalaze, i dalje uspijevaju postiti i prakticirati druge vjerske aktivnosti tokom mjeseca ramazana.

Nije rijetka pojava da se Palestinci čak i iftare na ruševinama zgrada koje su porušene u izraelskim zračnim napadima.

Foto: AA

 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije