- Dana 21.9.2020.godine u 21.37 sati, u stanu, ulica Hašima Spahića, općina Ilijaš, pronađene su povrijeđene dvije osobe. Ljekari Zavoda za hitnu pomoć Kantona Sarajevo konstatovali su smrt osobe inicijala S. G., rođene 1963. godine, nastanjene u Ilijašu, usljed povreda koje su nanesene oštrim predmetom, dok je M. G., rođen 1965. godine, nastanjen u Ilijašu imao vidne povrede, koje je najvjerovatnije nanio sebi također oštrim predmetom – saopćeno je iz MUP-a KS.

Povrijeđeni je nakon ukazivanja ljekarske pomoći prevezen u UKC u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede, a na Klinici za anesteziju i reanimaciju je zadržan na daljem liječenju, uz nadzor policijskih službenika.

- Uviđaj na mjestu događaja obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Prilikom vršenja uviđaja pronađeni su i izuzeti predmeti u cilju dokumentovanja krivičnog djela iz člana 166. KZ FBIH (Ubistvo). Tijelo preminule je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po naredbi tužioca izvršiti obdukcija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela – saopćili su iz MUP-a.