U Skupštini Novog Pazara danas je došlo do incidenata, a veći dio dana vladala je poprilična zbrka.  Na šesto skupštinsko zasedanje, kako javlja RTV Novi Pazar, nenajavljeno je došla grupa prisatlica Zukorlićeve stranke, ne bi li vršili pritisak na rad Skupštine i onemogućili normalno funkcionisanje lokalnog parlamenta.

Radio-televizija Novog Pazara je izvjestila kako su "odbornici vladajuće većine u Skupštini napustili skupštinsku salu nakon što su odbornici i pristalice Muamera Zukorlića nasilno upali u salu, a ve kako bi izbjegli sukobe, koje je Zukorlić prethodno izrežirao. Incidenti većih razmjera izbegnuti su zahvaljujući velikom strpljenju odbornika vladajuće većine, jer su inicijatori incidenta uglavnom došli naoružani. Okupljenima, većinom medresanata, radnika Internacionalnog univerziteta, imama, mešihatskih odbora, članova rodbine obatio se i predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić. Zukorlić je došao u skupštinsku salu sa naoružanim pripadnicima ličnog osiguranja i u pratnji policije, koja nije reagovala na brojne pozive".

Današnja događanja dio su niza režiranih političkih predstava Muamera Zukorlića i njegovih pomagača, koji po svaku cijenu žele da mimo volje Bošnjaka Sandžaka nametnu svoje favorite na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV). Po završetku performansa SPP-a i neuspjelih pokušaja da izazovu ozbiljniji incident, skupština je nastavila sa radom, javlja RTV Novi Pazar.

Nešto kasnije ista televizija je izvijestila i sljedeće: 

-Sjednicu Skupštine Novog Pazara opet su prekinuli uposlenici IZ u Srbiji koji su nasilno provalili vrata sale Skupštine. Očekuje se nastavak sjednice, a u skupštinskoj sali su trenutno radnici Islamske zajednice i članovi rodbine odbornika Zukorliceve SPP. Podsjećamo na šesto skupštinsko zasedanje nenajavljeno je došla grupa prisatlica Zukorlićeve stranke, ne bi li vršili pritisak na rad Skupštine i onemogućili normalno funkcionisanje lokalnog parlamenta.

Zloupotrebivši izmanipulisane građane odbornik Admir Muratović i njegov lider Muamer Zukorlić su na ovaj način organizovali dolazak na skupšinsko zasedanje. Čitava predstava dio je prljave političke kampanje Zukorlićeve Stranke pravde i pomirenja, koja na sve načine pokušavao da prikupi jeftine političke poene za predstojeće izbore za BNV - navedeno je u izvještaju Televizije Novog Pazara.

Povodom današnjih događaja u Skupštini Novog Pazara oglasila se i Stranka demokratske akcije Sandžaka.

-Današnji napad na Skupštinu Grada Novog Pazara od strane Vučićevih plaćenika je akt nasilja sa ciljem da se izazove kriza i podjele među Bošnjacima u Sandžaku. Militantna grupa okupljena oko Muamera Zukorlića a plaćena od strane srpske vlade konstantno proizvodi krize i legalizuje nasilje za ostvarivanje političkih ciljeva srpskih državnih organa od vremena Slobodana Miloševića do Aleksandra Vučića. Podsjećamo javnost da su ovi isti plaćenici srpskog režima 1996. godine po nalogu tadašnje srpske vlade Mirka Marjanovića srušili najstariju medresu na Balkanu, da su odgovorni za paljenje Smailbegovića hana u staroj čaršiji, te za uništavanje Arap džamije, neprocjenjivog kulturnog blaga u Novom Pazaru.

Današnji akti nasilja i divljaštva naručeni iz Beograda očigledno su podržani i potpomognuti od strane srpske policije u Novom Pazaru. Pozivamo građane na uzdržanost i prisebnost te da sačuvaju dostojanstvo i ne nasjedaju na podvale, laži i manipulacije izrežirane u Beogradu, a sprovedene u Novom Pazaru od strane beogradskih plaćenika - navodi se u saopćenju SDA Sandžaka. 

S druge strane Sandžak Press je objavio tekst pod naslovom: "Vlast pokušala da zabrani odbornicima SPP-a sa mještanima da prisustvuju Skupštini ". U tom tekstu se navodi kako vladajuća većina ne dozvoljava donošenje odluke da se asfaltiraju određene ulice. 

Sandžak Press navodi sljedeće: 

-Nakon što su aktivisti stranke SDP incidentima prekinuli Skupštinu grada Novog Pazara na kojoj je trebalo da se usvoji odluka o davanju dozvole za asfaltiranje 20 ulica za koje je Vlada Republike Srbije izdvojila sredstva, zakazana je nova sjednica u 12:45 h. Kada su se građani masovno pojavili i na toj sjednici, koalicija SDP-SDA je prekinula sjednicu. Ubrzo nakon toga, u nadi da će iscrpiti građane, zakazana je nova skupština u 14:00 h.

Međutim, mještani predvođeni odbornicima SPP-a su naišli na zatvorena vrata i zabranu ulaska da bi prisustvovali skupštini. Odbornici SPP-a mještanima su strpljivo čekali dozvolu za ulazak punih 40 minuta. Dr. Fehratović je pozvao građane da se raziđu. U trenutku kada su građani krenuli da se razilaze, aktivisti SDP-a su spustili metalnu mrežu na vrata, što je izazvalo revolt građana, kada su spriječili spuštanje mreže, izvršili pritisak i ušli u Skupštinu grada Novog Pazara.

Kada su građani predvođeni odbornicima SPP ušli u Skupštinu grada, odbornici koalicije SDP-SDA su napustili skupštinu. Građani su određeni period proveli u Skupštini grada Novog Pazara, očekujući da se skupština nastavi, kada im se pridruzio i muftija Zukorlić i obratio ističući da je ovo samo početak nove političke borbe za slobodu i dostojanstvo građanina Novog Pazara.

Odbornici SDP-SDA su nelegalno nastavili sa skupštinom, krijući od odbornika SPP stranke i građana – sprovodeći samovolju i grubo odbijajući volju građana Novog Pazara i mještana diskriminisanih neasfaltiranih ulica - navodi Sandžak Press.