open-navfaktor-logo
search
Saopćeno
Infinity media stopostotni vlasnik Una televizije
Kompanija Infinity media postigla je dogovor s vlasnikom medijskog projekta Foundcenter Investment GmbHiz Berlina Dejanom Jocićem o preuzimanju 100 posto vlasničkog udjela u Una televiziji u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, saopćili su iz UnaTV.
04.03.2022. u 16:33
get url
text

- Ovaj sporazum postignut je kroz obostrani dogovor i razumijevanje te je odraz zajedničkog interesa i cilja da Una televizija dalje jača svoju poziciju kroz intenziviranje investicija i proširenje produkcijsko-tehničkih kapaciteta, jačanje distribucije kanala kao i daljnje razvijanje tehničkih performansi. Novost predstavlja i odluka o reorganizaciji uprave kao i odluka o promjenama u sastavu menadžmenta tvrtke. 

Novi Upravni odbor Una world čine Aleksandra Čabarkapa, Srđan Praštalo i Aleksandar Radoš, a pred njega je postavljen cilj daljnjeg jačanja pozicije Una televizije na tržištu u smjeru širenja distribucijskih kanala, realizacije zahtjevnih programskih formata koji su planirani u narednom periodu, kao i daljnjeg razvoja ovog izuzetno perspektivnog i ambicioznog medijskog projekta - navedeno je u saopćenju.

VEZANI TEKST - Njemački investitori napuštaju TV Una koja se dovodi u vezu s Dodikom

Istakli su da je tokom pripreme ove regionalne multimedijske platforme Foundcenter ostvario partnerski odnos s Infininty media iz Bosne i Hercegovine koja je sudjelovala u vlasničkoj strukturi s 20 posto kapitala.

- Želimo se zahvaliti Dejanu Jociću i s velikim zadovoljstvom najavljujemo preuzimanje najperspektivnije regionalne multimedijske platforme. Očekuje nas i dalje naporan rad u izgradnji i razvoju najmlađe medijske kuće, prije svega u proširenju distribucijske mreže koja će omogućiti sve većem broju gledatelja da se uključe u program Una televizije, završetak izgradnje najmodernijih studija u čak četiri regionalna grada kao i proširenje naših djelatnosti u Crnu Goru i Makedoniju. Nema većeg izazova i privilegije u poslu od izgradnje najvećeg televizijskog projekta od same nule. U tome nam pomaže tim ljudi koji slove za vrhunske profesionalce u čitavoj regijii koji će bez sumnje pomjerati granice u svom poslu i izgraditi najmoderniju, kredibilnu, kvalitetnu televiziju u korist višemilijunskog gledateljstva širom regije - izjavio je Srđan Praštalo, predsjednik Upravnog odbora Infinitymedia, saopćeno je iz Una TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.