open-navfaktor-logo
search
Decenijski problem
Inicijativa "Jer nas se tiče": Građani opet pred deponijom Uborak
Građani su spremni na sve pa, ni nova blokada nije isključena
04.09.2019. u 19:10
get url
text

Stotinjak građana sjevernog dijela Mostara okupljenih oko inicijative "Jer nas se tiče" ponovo je u znak protesta izašlo pred deponiju Uborak, nezadovoljni, kako kažu, odnosnom vlasti prema njihovom decenijskom problemu.

Okupili su se oko deponije, kako bi ponovo skrenuli pažnju da su tu i da neće odustati te potaknuli vlast da ispuni njihove zahtjeve, prije svega, da se formira tim za traženje nove lokacije za deponiju.

Podsjetili su da okolinska dozvola deponiji ističe polovinom septembra, a da je resorna ministrica okoliša i turizma FBiH nedavno izjavila da će oduzeti dozvolu, tačnije da postojeću neće produžiti ako se ispostavi da je na deponiju odlagan medicinski i animalni otpad.

{$galerijaFotografija}

Okupili su se da informišu građane o potrebi javne rasprave, a vezano za dobivanje nove okolinske dozvole. Građani su, dodaju organizatori protesta, spremni na sve pa, ni nova blokada nije isključena.

Ovo je inače drugi mirni protest nakon što je deponija krajem juna odblokirana poslije desetodnevne blokade od strane nezadovoljnih građana.

20190904_180454.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.