open-navfaktor-logo
search
Pojačane kontrole
Inspekcija u pratnji Specijalne policije provjerava poštivanje mjera u objektima u Sarajevu
U pratnji pripadnika Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo, inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove večeras provode kontrole u ugostiteljskim objektima u Sarajevu.
07.08.2020. u 22:32
get url
text

Inspektori na terenu provjeravaju poštivanje naredbi Kriznog štaba - nošenje maski, poštivanja distance, dezinfekcije unutar i ispred lokala, ograničenja broja ljudi u objektima, kao i sanitarne knjižice uposlenika.

{$galerijaFotografija}

U uslovima epidemije težište inspekcijskih nadzora u ugostiteljskim objektima je vezano za osobe koje pripremaju i uslužuju hranu, za koje je, poznavajući put prenosa koronvirusa i pogoršanu epidemiološku situaciju u KS, osim pojačane lične i higijene objekata neophodno i pridržavanje propisanih mjera, posebno nošenje maski.

Također, nošenje maski u zatvorenim prostorima ugostiteljskih objekata za goste je obavezno prilikom ulaska i izlaska, kao i plaćanja računa.

Kako je ranije saopćeno iz KUIP-a, u toku proteklog mjeseca je izvršeno 1.200 kontrola, a zbog nepoštivanja donesenih naredbi, nenošenja maski, nepoštivanja fizičke distance, neobavljane obavezne dezinfekcije i neposjedovanja dezobarijere izrečena su 23 prekršajna naloga u iznosu od 37.750 KM.

Intenzivne inspekcijske kontrole nastavljaju se i u predstojećem periodu, najavili su iz KUIP-a.

Policija, racija, 07.08.2020
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.