open-navfaktor-logo
search
Poreznici rade i vikendom
Inspektori otkrili 53 neprijavljena radnika i 85 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune
Zapečaćeno je 47 objekata i u 153 slučaja izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama  351.050 maraka
16.11.2019. u 19:01
get url
text

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH nastavili sa brzim kontrolama i na cjelom području Federacije BiH  i u subotu do 18 sati  izvršili su 291 brzu kontrolu. Cilj kontrola je bio poštivanje Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanje radnika nacrno.

U ovim kontrolama danas do 18 sati inspektori Porezne uprave su otkrili 53 neprijavljena radnika, 85 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 9 objekata koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 17 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: Zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskalnog uređaja  i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je 47 objekata i u 153 slučaja izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama  351.050 maraka. Aktivnosti se nastavljaju sutra (nedjelja) i u narednim danima te pozivamo porezne obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim zakonima, navodi se u saopćenju Porezne uprave FBiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.