Ponedjeljak, 21.09.2020.

Svečanost u Sarajevu

Institucijama i kompanijama dodijeljene "Evropske nagrade za kvalitet"

Nagrade za kvalitet su u okviru 12. Međunarodnog samita za kvalitet dodijeljene institucijama, organizacijama i kompanijama iz Bosne i Hercegovine i Turske koje djeluju u različitim poljima

U Sarajevu je u ponedjeljak u organizaciji međunarodne konsultantske agencije LOB'IN održana svečana ceremonija na kojoj su dodijeljene "Evropske nagrade za kvalitet“.

Nagrade za kvalitet su u okviru 12. Međunarodnog samita za kvalitet dodijeljene su istaknutim institucijama, organizacijama i kompanijama iz Bosne i Hercegovine i Turske koje djeluju u različitim poljima.

Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koc je u obraćanju kazao da Turska pridaje veliki značaj BiH za koju je kazao da je prelijep primjer društva koje zagovara toleranciju. Istakao je kako turske kompanije i privrednici svojim djelovanjem dodatno doprinose stabilnosti i miru u regionu.

Predsjednik LOB'IN-a za Evropu Fahri Ustaoglu je istakao da svečanost koja je održana u Sarajevu dodatno doprinosi jačanju saradnje dviju zemalja.

- Ovaj oblik aktivnosti ne samo da proširuje tržišta nego istovremeno produbljuje i saradnju - rekao je Ustaoglu.

Dodao je da je Turska posljednjih godina zauzima važno mjesto u svijetu prema kvalitetu proizvoda i usluga, napominjući da ta zemlja može nastaviti sa rastom zahvaljujući vlastitoj proizvodnji i kvalitetnoj radnoj snazi.

Ove godine "Evropske nagrade za kvalitet" dodjeljene su brojnim institucijama i kompanijama, uključujući Anadolu Agency (AA), ambasadu Republike Turske u Sarajevu, Turkish Airlines, Tursku Agenciju za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), Institut "Yunus Emre", Tursku Radio Televiziju (TRT), Ziraat Banku, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS), Općinu Malatya Poturge i Općinu Stari Grad.

U okviru 12. Međunarodnog samita za kvalitet održani su i paneli na teme "Strateška saradnja i globalna tržišta", i "Međunarodni trgovinski odnosi i Turska".

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh