open-navfaktor-logo
search
Icardi neće na pripreme
Inter objavio: Ispunjen važan preduvjet za dolazak Džeke
Mauro Icardi će se danas vratiti u Milano iz trening kampa u švajcarskom Luganu, saopćili iz Intera
13.07.2019. u 16:02
get url
text
Maurco Icardi
Maurco Icardi

Fudbalski klub Internazionale objavio je danas da je Mauro Icardi napustio pripreme ekipe u Švajcarskoj i da se vraća u Milano, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Mauro Icardi će se danas vratiti u Milano iz trening kampa u švajcarskom Luganu. Klub i argentinski napadač su ovu odluku donijeli uz obostranu saglasnost. Icardi će nastaviti sa kondicionim treninzima u narednih nekoliko dana i neće putovati na ljetnu turneju u Aziji - saopćeno je iz Intera.

Icardi i Radja Nainggolan navodno su isključeni iz taktičkih treninga odlukom novog trenera Antonija Contea. Za Argentinca se odavno špekuliše da bi trebao napustiti Inter, a za njega su navodno zainteresovani Napoli i Juventus.

Navodno Inter za Icardija traži 60 miliona eura, što je duplo manje od 120 koliko je tražio prošlog ljeta. Prema navodima italijanskih medija iako je Napoli spremniji platiti traženi iznos, 26-godišnji Argentinac isključivo želi karijeru nastaviti u Juventusu.

Icardi je u Inter stigao 2013. godine iz Sampdorije u kojoj je počeo profesionalnu karijeru. Za “nerazzurre“ je odigrao 219 takmičarskih utakmica i postigao 124 gola. U dresu reprezentacije Argentine nastupio je osam puta uz jedan pogodak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.