open-navfaktor-logo
search
Provokacije
Intervenisala policija: Jevrejski doseljenici napali Palestince tokom iftara
U vrijeme iftara na području Sheikh Jarraha u Istočnom Al-Qudsu (Istočni Jerusalem) došlo je do tuče između Palestinaca i jevrejskih doseljenika.
06.05.2021. u 21:49
get url
text

Palestinci, koje Izrael prisilno želi iseliti iz njihovih domova, postavili su veliki stol za iftar ispred svojih kuća. Jevrejski doseljenici počeli su bacati kamenje, staklene boce i razne predmete s krovova kuća na stolove Palestinaca za vrijeme iftara.

Palestinci su odgovorili na napad jevrejskih doseljenika. Uništen je sto za iftar.

{$galerijaFotografija}

Itamar Ben Gvir, jedan od lidera stranke Otzma Yehudit (Jevrejska moć), koju podržavaju radikalni Jevreji, bio je među jevrejskim doseljenicima koje je podržao u njihovim provokacijama.

Nakon nekog vremena, izraelska policija je došla na to područje.

Sud u Jerusalemu naložio je 2019. godine deložaciju 12 palestinskih porodica koje žive u četvrti Sheikh Jarrah, na zahtjev jevrejskih doseljenika.

Prema odluci, četiri od ovih porodica morale su u januaru napustiti svoje domove.

Na prigovore porodica, odlučeno je da se uloži žalba na odluku i ponovno započne sudski postupak, ali je izraelski Centralni sud sredinom februara odbacio prigovor ove četiri porodice.

Ranije ove godine, izraelski sud naložio je da sedam porodica napuste svoje domove i predaju ih jevrejskim doseljenicima.

Sud je konačno odbacio prigovor tri palestinske porodice.

Jevrejski doseljenici napali Palestince tokom iftara
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.