open-navfaktor-logo
search
Meta
Iran odbacio optužbe Saudijske Arabije za napad na naftna postrojenja
Glasnogovornik iranskog Ministarstva vanjskih poslova Abbas Musevi odbacio je saudijske optužbe i ocijenio ih neutemeljenim i tendencioznim
22.09.2019. u 11:16
get url
text

Vlasti Irana odbacile su i najoštrije osudile tvrdnje vlasti Saudijske Arabije da zvanični Teheran direktno stoji iza nedavnih napada na naftna postrojenja kompanije Aramco.

Iako je pobunjenički jemenski pokret Husi preuzeo odgovornost za prošlosedmične napade na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, zvanični Rijad i dalje tvrdi da su napadi izvedeni iranskim letjelicama i da je Teheran direktni krivac.

Šef saudijske diplomatije Adil al-Jubair jučer je kazao da je Saudijska Arabija stalna meta iranskih napada i da je do sada na Saudijsku Arabiju ispaljeno 260 balističkih projektila iranske proizvodnje.

Glasnogovornik iranskog Ministarstva vanjskih poslova Abbas Musevi odbacio je saudijske optužbe i ocijenio ih neutemeljenim i tendencioznim.

- Umjesto da optužuju druge, savjetujem vlasti Saudijske Arabije da zaustave rat u Jemenu. Saudijska Arabija je nerealna zbog stalnog pokušaja da Iran predstavi kao neprijatelja - poručio je Musevi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.