Bila je ovo prilika za prijateljsko druženje, ohrabrenje i dodatnu motivaciju kako bi igrači sutra dali najbolje od sebe i zabilježili vrijednu pobjedu na domaćem terenu.

Osim druženja sa igračima, Mirvić je upoznao osoblje zaduženo za funkcioniranje sportskog segmenta, te se susreo i sa ključnim ljudima iz medicinskog tima.

- Ušao sam u ovaj susret s namjerom da ja motiviram njih ali su na kraju oni motivirali mene da istrajem u nastojanju da ovo bude jedna sjajna uspješna sportska priča. Važno mi je da sam lično upoznao igrače i osjetio njihovu timsku atmosferu i duh koji vlada među njima - istakao je Mirvić izrazivši zadovoljstvo što je susret protekao u vedroj i prijateljskoj atmosferi:

- Sva investicija ne vrijedi ako tim na terenu ne daje ne samo svoj maksimum nego i ono malo više od toga što je neophodno za najveće uspjehe i siguran sam da će ovaj tim pružiti i nama i navijačima taj dodatni napor - poručio je Mirvić.

- Današnji prvi susret sa novim predsjednikom i investitorom Ismirom Mirvićem nas je obradovao i prvi utisci među igračima su jako dobri. Svako je imao priliku da kratko popriča s njim i uspostavi malo ličniji kontakt. Dobili smo veliku podršku ne samo od njega nego i od gospodina Tana. Vjerujem da je budućnost kluba u pravim rukama, a na nama je da sve ispratimo na terenu i to pogotovo planirano sutra protiv gradskog rivala - istakao je Krste Velkoski, kapiten Bordo tima.

Kroz susrete sa ostalim osobljem Mirvić se upoznao sa najaktuelnijim okolnostima i infrastrukturom, te obišao i dom polaznika Akademije. Tom prilikom su dogovorene aktivnosti koje će unaprijediti uslove života, ishrane i treninga za mlade igrače koji su budućnost kluba.

- Tokom boravka u Sarajevu sastat će se sa brojnim sponzorima, partnerima kluba, te predstavnicima vlasti kako bi se što bolje upoznao sa aktuelnom situacijom - poručili su iz FK Sarajevo.