open-navfaktor-logo
search
Burna noć
Istraga pljačke u Hercegovini: Policija pucala na pljačkaše, pronađena dva vozila i oružje
Utvrđen je identitet osumnjičenih te je pronađeno zapaljeno vozilo "audi A6", za koje postoji osnovana sumnja da je korišteno u izvršenju krivičnog djela. Pretresom vozila "golf 5" pronađeno je još vatrenog naoružanja, streljiva te raznih predmeta koji se koriste pri provalama
13.05.2019. u 15:31
get url
text

Policiji je poznat identitet osoba osumnjičenih da su sinoć, oko ponoći, uz prijetnju vatrenim oružjem, opljačkale benzinsku pumpu INA u Ljubuškom, nakon čega su "audijem A6" krenuli bježati prema Mostaru.

Prema informacijama iz MUP-a HNK, nakon što je PU Mostar oko ponoći obaviještena od kolega iz Ljubuškog o oružanoj pljački, te da se osumnjičeni "audijem" udaljavaju prema Mostaru, odmah su pojačali nadzor na području grada i šire.

Četrdeset minuta kasnije dobili su dojavu da je u toku provala na benzinsku pumpu "Petrol" na području Žovnice.

Kako navode iz policije, brzom intervencijom policijskih snaga PU Mostar blokirana je regionalna cesta Mostar - Široki Brijeg, te druge lokalne ceste na području Kozice prema Miljkovićima.

- Locirano je blokirano vozilo marke "golf 5" bijele boje. Tri osobe naoružane s dvije automatske puške i pištoljem napuštaju vozilo, te ignoriraju upozorenje policijskih službenika da se predaju i okreću vatreno oružje u smjeru policijskih službenika - saopćeno je iz MUP-a HNK.

Zbog direktne prijetnje smrtne opasnosti i ozbiljnih povreda, policajci Interventne grupe PU Mostar ispaljuju hice u smjeru osumnjičenih, koji bježe u obližnju šumu u smjeru regionalne ceste Mostar - Široki Brijeg.

- Krim-tehničkim radnjama utvrđen je identitet osumnjičenih te je pronađeno zapaljeno vozilo "audi A6", za koje postoji osnovana sumnja da je korišteno u izvršenju krivičnog djela. Pretresom vozila "golf 5" pronađeno je još vatrenog naoružanja, streljiva te raznih predmeta koji se koriste pri provalama - kažu u MUP-u HNK.

Dalje navode da je koordiniranom razmjenom operativnih informacija PU Ljubuški, PU Široki Brijeg i PU Mostar, utvrđen identitet osumnjičenih.

- Oni će biti privedeni na kriminalističku obradu u PU Ljubuški gdje postoji osnovana sumnja da su sinoć opljačkali pumpu na Bijači. Osumnjičeni se mogu dovesti i u vezu sa izvršenjem krivičnih djela koja su počinjena na području HNK u ranijem periodu - naveli su iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.