open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Istraga ubistva policajaca: Obradovu još tri mjeseca pritvora
Obradov se u pritvoru nalazi od hapšenja u novembru prošle godine, a u međuvremenu je protiv njega i MUP RS-a dostavio izvještaj Tužilaštvu zbog sumnje da je učestvovao i u ubistvu Damira Ostojića Šijana u Banjoj Luci
27.05.2019. u 14:48
get url
text

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor za još tri mjeseca osumnjičenom Milošu Obradovu koji se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca.

Pritvor za osumnjičenog produžen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke ili prikriti dokaze, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, te zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Obradov se u pritvoru nalazi od hapšenja u novembru prošle godine, a u međuvremenu je protiv njega i MUP RS-a dostavio izvještaj Tužilaštvu zbog sumnje da je učestvovao i u ubistvu Damira Ostojića Šijana i ranjavanje njegove supruge Sandre Jošić u Banjoj Luci u septembru prošle godine. 

Osim Obradova, zbog ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića pritvoren je i Srećko Trifković sa Pala, a u vezu s ubistvom dovodi se i Nedeljko Lizdek, koji je pritvoren zbog drugog krivičnog djela. 

Tužilačka odluka u predmetu ubistva policajaca još nije donesena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.