Potvrdio je to Adnan Beganović, portparol MUP-a USK, koji je istakao kako istragom rukovodi Tužilaštvo USK.

- Tokom utorka i danas obavili smo pretrese na više lokacija u Velikoj Kladuši, priveli i obavili razgovore s više bezbjedonosno interesantnih osoba nad kojima se provodi kriminalistička istraga. Prilikom pretresa policija je izuzela određene predmete, ali više informacija zbog interesa daljih istražnih radnji ne možemo otkriti- kazao je Beganović.

VEZANI TEKST - U Velikoj Kladuši ubijen Eldin Ćerimović, policija traga za počiniocem

Kako Nezavisne neslužbeno saznaju iz izvora bliskih policijskoj istrazi, ubijeni Ćerimović je ranije, u više navrata, prijavljivao Tužilaštvu USK prijetnje koje je dobijao od određenih osoba.

On je ubijen u utorak oko 9 sati iz vatrenog oružja u trenutku kada je od kuće odlazio na posao, a radio je kao čuvar u jednoj proizvodnoj hali.

U policiji nisu mogli potvrditi informacije da je, navodno, udaren automobilom prije nego što je ubijen, a odgovor na ovo pitanje trebala bi dati obdukcija. Tijelo Ćerimovića pronašao je slučajni prolaznik u naselju Gradine, nekoliko kilometara od Velike Kladuše, te o tome obavijestio policiju.

- Pripadnici policijske patrole pronašli su tijelo muškarca sa dvije prostrelne rane na grudima i povredama u predjelu glave. Također, pronađene su i dvije čahure, a pretpostavlja se da potiču iz pištolja iz kojeg je pucano. Ovo djelo je okarakterisano kao krivično djelo ubistva - kazao je Beganović.

On je potvrdio kako je jedan od smjerova u kojima teče istraga i slučaj "Eskobar", kada je u julu prošle godine Granična policija BiH na području Velike Kladuše, u blizini granice s Hrvatskom, pronašla zasade i laboratoriju za uzgoj marihuane.

Tada je uhapšeno više osoba koji su bile organizovane u kriminalnu grupu, a član te grupe je bio i ubijeni Ćerimović, koji je kasnije sklopio dogovor s istražnim organima i postao svjedok saradnik.

Ovaj događaj je, obzirom na brutalnost, uznemirio građane Velike Kladuše koji očekuju da se slučaj što prije rasvijetli, a odgovorni za ubistvo privedu licu pravde.