Akcija policije

Italija: Uhapšeno više od 40 političara i biznismena povezanih sa mafijom

Objavljeno: 07.05.2019. u 14:05

Tužilaštvo je sprovelo istragu protiv 95 osoba i moguća su nova hapšenja

FOTO: AA

Više od 40 osoba, među kojima se nalaze i političari, biznismeni i javni službenici, uhapšeno je u sklopu mjera predostrožnosti u akciji koja je je sprovdena na sjeveru Italije, a koja je usmjerena protiv mafije, javlja Anadolu Agency (AA).

Na području Lombardije i Piomenta, kako javljaju lokalni mediji, izvedena je akcija u kojoj je sudjelovalo oko 250 pripadnika žandarmerije i finansijske policije. 

Među 43 osobe koje su, između ostalog, uhapšene zbog korupcije i nezakonitog prikupljanja sredstava političkim strankama i udruženjima, nalaze se i neki političari koji su bili na funkcijama u Partiji "Forza Italia", Gradskom vijeću Milana i Regionalnom odjelu Lombardija u vrijeme bivšeg premijera Silvija Berlusconija. 

Među uhapšenim iz predostrožnosti, 12 je u zatvoru, 15 je dobilo kaznu kućnog pritvora, a ostali se jednom sedmično moraju javljati u policijsku stanicu zbog potpisa. 

Tužilaštvo je sprovelo istragu protiv 95 osoba i moguća su nova hapšenja. 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije