open-navfaktor-logo
search
Debituje Bajević
Italijani nanizali 11 pobjeda: Zmajevi zaustavljaju zahuktalu Mancinijevu mašineriju?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine od 20.45 sati na Artemio Franchiju igra duel prve grupe Lige nacija sa selekcijom Italije.
04.09.2020. u 08:25
get url
text

VEZANI TEKST - Veliko interesovanje TV kuća: Ovdje možete gledati utakmicu Italija - BiH

Prvi je ovo meč Zmajeva u 2020. godini i prvi koji će s klupe predvoditi legendarni Dušan Bajević. Ovo je drugo izdanje Lige nacija, a Zmajevi se nalaze među evropskom kremom i sa najjačim reprezentacijama Evrope.

Selektor Dušan Bajević smatra da će njegov tim biti motiviran da odigra dobru utakmicu.

- Dva puta smo se u kratkom vremenskom periodu sastali sa Italijom i znamo da se radi o izuzetno dobroj ekipi. Mislim da je svakome motiv igrati protiv takve jedne reprezentacije i želja mi je da odigramo dobru utakmicu. I mi i oni smo u istoj situaciji, možda su oni malo bliži pobjedi, ali ćemo i mi uraditi sve što možemo I pokušati ih iznenaditi - kazao je selektor Bajević uoči ovog meča.

Princ s Neretve u Firenci ne može računati na Miralema Pjanića, koji je zaražen koronavirusom. To je najveći hendikep za bh. nacionalni tim.

Italija je u velikoj seriji dobrih rezultata. Nanizali su 11 pobjeda, od čega 10 u kvalifikacijama za EURO. Tada su bili i u grupi sa Bosnom i Hercegovinom i slavili su oba puta. Međutim, Zmajevi su u Torinu pokazali da se protiv Italije može igrati.

- Nadam se da će ova utakmica biti sličnija onoj u Torinu. Ipak, postoje velike razlike, tada smo svi bili u odličnoj formi, u toku je bila sezona, pa smo bili sto posto spremni. Ovo sigurno nije najbolji trenutak za jednu takvu utakmicu, posebno što igramo i bez Pjanića. Nema ni publike pa će sve to utjecati na kompletan ambijent. Volio bih naravno da smo kompletni, da se igra pred navijačima jer je uvijek čast igrati protiv reprezentacije Italije - izjavio je Edin Džeko, kapiten fudbalske selekcije BiH.

Za Bosnu i Hercegovinu utakmice Lige nacija poslužit će kao pripreme za baraž i duel sa Sjevernom Irskom. Pored Italije, u grupi su još Poljska i Holandija. Upravo je Poljska naredni rival bh. tima. Meč se igra u ponedjeljak u Zenici.

VEZANI TEKST - Eksperiment UEFA-e koji Zmajeve može odvesti na najveće takmičenje

Tasos Sidiropoulos iz Grčke je glavni sudija večerašnje utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.