Predstavnici italijanske kompanije u srijedu su posjetili Konjic gdje su se sastali s gradonačelnikom Osmanom Ćatićem zbog proširenja poslovanja na područje Bosne i Hercegovine. Naglasak je bio na Konjic gdje je razvijena metalska industrija, saopćeno je iz Grada Konjica.

- Namjera je da u BiH pokrenemo sestrinsku firmu CO.VE. Engineering Srl, da naše poslovanje proširimo na ovo područje, zaposlimo domaću radnu snagu i dobijemo nove klijente. Sektor metalske industrije u Konjicu je razvijen i ono što smo zamislili, našli smo ovdje. Jako sam zadovoljan prijemom kod gradonačelnika i razmijenjenim informacijama. Vidim pred nama priču koja ima lijep početak i nadam se da će dugo trajati - kazao je direktor kompanije CO.VE. Engineering Srl Emanuele Verzegnassi.

Nakon sastanka gosti iz Italije sastali su se s predsjednikom Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic Jasminom Badžakom, a potom su obišli industrijsku zonu kako bi se upoznali s djelovanjem metalskog sektora u Konjicu, kao i potencijalima i mogućnostima koje taj grad ima i nudi kao centar metalske industrije.