Svjedočili su vještaci više struka. Elvira Karahasanović i Adem Čelik zaposlenici Federalne uprave policije, Odjela za forenzička ispitivanja, radili su timsko biološko i balističko vještačenje tragova.

Karahasanović je analizirala tragove izuzetog materijala, te se njen nalaz bazirao na biološkom vještačenju. Na odjeći koju je izuzela PU Bugojno, po naredbi MUP-a HNK, nisu pronađeni tragovi krvi. Džemper koji je predan policiji ne sadrži apsolutno nikakve tragove koji bi mogli potvrditi da ga je nosila optužena Hindić. Tragovi nisu pronađeni ni na izuzetoj bluzi, grudnjaku i hlačama, kazala je vještakinja. Jedini predmet koji je Sunitu Hindić smjestio na mjesto događaja jesu ženske čizmice na kojima su bili vidljivi tragovi krvi koji su pripadali ubijenom Ivankoviću. Biološki uzorak unutrašnjosti čizmica pripada optuženoj, piše Bljesak.

Balističar Adem Čelik utvrdio je kako je smrtonosni hitac ispaljen iz apsolutne blizine, što znači da su usta cijevi pištolja bila prislonjena na površinu kože ili odmaknuta nekoliko milimetara od površine kože. Nermina Korać, vještakinja hemijske struke na ovom slučaju je analizirala vlas Sunite Hindić kojom je potvrdila prisustvo, tj. korištenje kokaina. Vještakinja nije mogla sa sigurnošću potvrditi u kojem periodu je korištena psihoaktivna supstanca.

Adnan Bešlić je vještačio mobitel ubijenog Ivankovića i SIM kartice Hindić, te su pred Sudskim vijećem pročitane neke od posljednjih konverzacija. Razgovor, koji je čitao vještak Bešlić, Ivanković i Hindić vodili su putem aplikacije WhatsApp, a osumnjičena je Ivankoviću bila spremljena kao "Zmajica". Ivanković je razmjenjivao i poruke s djevojkom iz Srbije, neposredno prije ubistva.