open-navfaktor-logo
search
Poznata fabrika namještaja
Iz Standarda tvrde: Nije bilo otkaza, nalazimo se na kolektivnom godišnjem odmoru
Informaciju da je fabrika namještaja Standard Furniture Factory iz Ilijaša velikom broju radnika nedavno podijelila otkaze pokušali smo provjeriti u ovoj kompaniji.  
13.08.2020. u 12:41
get url
text

VEZANI TEKST - Standard otpustio skoro 300 radnika?

- Svi smo na kolektivnom godišnjem odmoru. To je uobičajena praksa svake godine. U firmi je trenutno samo dežurna ekipa – kazali su nam u Standardu.

Na naš upit da li je u posljednje vrijeme bilo otkaza i u kojem broju, dobili smo sljedeći odgovor:

- Nemamo tu informaciju. Sve o tome možete provjeriti u našoj pravnoj službi kada se vrate s godišnjeg odmora.

Podsjetimo, Standard je osnovan još prije 55 godina i jedna od najvećih fabrika namještaja u Bosni i Hercegovini. Proizvodni prostor prostire se na više od 25.000 m2 zatvorenog prostora, gdje se radi sve od primarne obrade drveta do tapaciranja, montaže, pakovanja i skladištenja. Prema pokazateljima iz prošle godine, imali su više od 650 uposlenih. Početkom ove godine raspisali su konkurs za prijem novih radnika u proizvodnji, a onda je došao koronavirus koji je sve poremetio.

Krajem marta poslali su sve radnike kućama. Ipak, tokom prošlog mjeseca raspisali su nekoliko oglasa za posao. U 2019. godini imali su prihod od 55.919.568 KM i po tome su bili drugi u BiH kada su u pitanju fabrike namještaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.