open-navfaktor-logo
search
Nakon dugo vremena
Iz toplog doma u zastupničke klupe: Naredna sjednica Skupštine KS uživo, traži se prostor
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo narednu sjednicu, zakazanu za kraj maja, nakon dugo vremena trebali bi održati uživo.
20.05.2021. u 08:08
get url
text

Ovu informaciju potvrdilo nam je nekoliko zastupnika iz Skupštine KS.

- Održali smo kolegij Skupštine i rukovodstva i dogovorili smo preliminarno da će sljedeća sjednica biti održana uživo, s tim da smo dobili pravila ponašanja od Kriznog štaba. Službe će ispitati i pokušati pronaći sale koje ispunjavaju epidemiološke uvjete, gdje bi trebalo biti po nekoliko metara razmaka. Svi smo apsolutno za to, nema protivnika ovakve ideje. To će biti odlučeno četiri dana prije sjednice, a ukoliko se ne nađe adekvatan prostor, sjednica će ponovo biti održana online - kazao je Vedran Jakupović, zastupnik iz Kluba NiP-a.

VEZANI TEKST - Zahiragić: Sjednice održavati uživo, ne možemo mi biti bolji od doktora, sestara i žena na kasama

S ovakvom odlukom kolegija i rukovodstva Skupštine složio se i samostalni zastupnik Damir Nikšić, s obzirom na to da je upravo on bio žestoki protivnik povratka sjednica uživo kada su to predlagali iz Kluba SDA.

- Ja jedva čekam zaista, mada to treba lijepo i po pravilima organizirati. Ja sam za povratak, samo želim da mi dokažu da su sigurni, te da vidimo da li je ovo politikanstvo ili stvarno žele - istakao je Nikšić.

Ovu informaciju nam je potvrdila i Neira Dizdarević, šefica Kluba Naše stranke u Skupštini KS, kazavši da se ulažu veliki napori u tome da se pronađe adekvatna prostorija koja ispunjava sve uvjete. 

Sjednica će biti održana 31. maja s početkom u 10 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.