Centralna izborna komisija BiH je danas ovjerila prijave za učešće na izborima u Gradu Mostaru za 23 političke stranke, koje u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uvjete za ovjeru.

Zbog nedostataka u prijavi (nedovoljan broj validnih potpisa podrške birača ili nedostaje dokaz o uplati takse) 15 političkih stranaka će biti obavještene o nedostacima i ostavit će im se rok od dva dana da otklone nedostatke. Odbijena je prijava jedne političke stranke zbog nedovoljnog broja podnesenih potpisa podrške birača. 

Centralna izborna komisija BiH je danas ovjerila prijave za učešće na izborima u Gradu Mostaru za osam nezavisnih kandidata koji u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uvjete. Odbijena je prijava jednog nezavisnog kandidata jer prijava sadrži više nedostataka.

Nakon što okonča proces ovjere prijava političkih subjekata za učešće na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru, Centralna izborna komisija BiH će pregled ovjerenih političkih subjekata objaviti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.