Predsjednik SDA

Izetbegović: Bili su sastanci sa SNSD-om u Predsjedništvu, sa HDZ-om ćemo razgovarati u Mostaru

Objavljeno: 18.10.2019. u 18:07 Autor: N. P.

Za 28. oktobar je predsjednik SDA najavio sastanak sa delegacijom HDZ-a BiH, a sastanak će, kako je kazao, najvjerovatnije biti održan u Mostaru

FOTO: Damir Hodžić

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je nakon sjednice Predsjedništva te stranke kazao, govoreći o nepostojanju saglasnosti svih zemalja članica Evropske unije (EU) po pitanju započinjanja pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom, da je to loša i deprimirajuća poruka.

- Stalno su im puna usta kako treba dovršiti proširenje, a kada dvije zemlje koje su napravile značajne iskorake, onda imate ovu situaciju, da nema konsenzusa. To je jedna loša poruka, ali mi ćemo nastaviti svoj put – kazao je Izetbegović.

Za 28. oktobar je predsjednik SDA najavio sastanak sa delegacijom HDZ-a BiH, a sastanak će, kako je kazao, najvjerovatnije biti održan u Mostaru. Kazao je također da su vođeni određeni razgovori sa SNSD-om po pitanju formiranja državne vlasti.

- Bili su neki sastanci u samom Predsjedništvu. Još uvijek nema pravog pomaka – izjavio je Izetbegović.

Izetbegović je podsjetio i na zaključke koje je Predsjedništvo SDA usvojilo na današnjoj konstituirajućoj sjednici.

VEZANI TEKST - Okončana sjednica Predsjedništva SDA, upućen poziv HDZ-u

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije