open-navfaktor-logo
search
Predsjednik SDA
Izetbegović čestitao Erdoganu: Politički stabilna, ekonomski i vojno moćna Turska sa vama na čelu, oslonac je i nama u BiH
Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović čestitao je danas izbornu pobjedu predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu. 
28.05.2023. u 20:12
get url
text
get url
text

- Poštovani predsjedniče Erdogan, dragi brate, od srca Vam čestitam na historijskoj pobjedi koju ste ostvarili na izborima u Republici Turskoj. Masovna podrška građana koja je omogućila veličanstvenu pobjedu još jedna je potvrda ispravnosti puta kojim vodite Republiku Tursku i turski narod.

Politički stabilna, ekonomski i vojno moćna Turska sa Vama na čelu, oslonac je i nama u Bosni i Hercegovini. Zbog toga se, osim u Turskoj, Vašoj pobjedi večeras raduje i veliki broj stanovnika Bosne i Hercegovine.Posebno nam je drago zbog činjenice da je i koalicija predvođena AK Partijom također dobila najveću podršku glasača i da ima većinu u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske.

Siguran sam da ćete nastaviti voditi Tursku na zadovoljstvo turskog naroda, da ćete ojačati njenu poziciju kao jedne od vodećih svjetskih sila, te da će kao i do sada Bosna i Hercegovina u Vama imati iskrenog prijatelja. Želim vam mnogo uspjeha u narednom periodu i unaprijed se radujem procesima koji će dodatno osnažiti veze Bosne i Hercegovine i Republike Turske, kao i bošnjačkog i turskog naroda - poručio je Izetbegović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.