open-navfaktor-logo
search
Glasao u Sarajevu
Izetbegović: Građani neka glasaju za one koji dobro rade, a ne one koji dobro pričaju
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović glasao je danas na Lokalnim izborima, u O.Š. "Nafija Sarajlić" u Sarajevu.
15.11.2020. u 10:40
get url
text

On je na glasanje stigao u društvu supruge prof. dr. Sebije Izetbegović.

{$galerijaFotografija}

Nakon obavljanja građanske dužnosti, Izetbegović je dao kratku izjavu novinarima u kojoj je pozvao sve građane "da izađu i biraju one koji dobro rade, a ne one koji dobro pričaju".

- Naročito je to važno za načelnike. Naime, lokalna politika se vezuje i s ovom na vrhu države, a znamo kakve probleme imamo, tako da je bitno imati i to u vidu.

Na novinarski upit da li se kao lider stranke želi izviniti građanima zbog pojedinih predizbornih skupova SDA na kojima su se navodno kršile epidemiološke mjere, Izetbegović je kazao da "ne misli da nekome duguju izvinjenje".

- Ali ako imamo nekome nešto da se izvinimo vrlo rado. Mislim da će SDA napraviti jedan korak naprijed. Ništa značajno, nikakvi, kako neki jučer najaviše, tektonski poremećaji i poremećaji iz temelja se desiti neće. Neke manje korake naprijed će imati Stranka demokratske akcije, mislim da su njeni načelnici dobri - kazao je Izetbegović.

Bakir i Sebija Izetbegović, 15.11.2020.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.