Grad u boji

Izetbegović, Zvizdić i Čampara posjetili Vukotićevu izložbu

Objavljeno: 07.09.2018. u 16:01

Dubrovnik je Fehimu Vukotiću oduvijek bio i ostao nepresušna inspiracija

Izložba fotografija Grad u boji

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova FBiH i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetili su danas u Vijećnici izložbu pod nazivom “Grad u boji” autora Fehima Vukotića.

Fehim Vukotić čvrsto je vezan uz svoj životni prostor i svoj grad, a to je Dubrovnik, koji je oduvijek bio i ostao njegova nepresušna inspiracija.

Motivi Vukotićevog slikarstva neosporno uvlače u pozitivnu atmosferu prema životu i umjetnosti otkrivajući neraskidivi lanac: grad – ljubav – život – duša.

Njegove izložbe svojom estetskom kvalitetom privlače veliki broj publike, a sam Vukotić naglašava da je Sarajevo grad koji je neviđeno inspirativan umjetnicima, te da ideje koje mu pokloni može da obradi na nebrojeno mnogo načina.

Predsjedavajući Izetbegović, predsjedavajući Zvizdić i ministar Čampara  u društvu umjetnika Vukotića pregledali su nesvakidašnje radove koje će sarajevska publika moći vidjeti u narednih dvadeset dana.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije