Upitna nastava

Izgorio krov škole u Bužimu, povrijeđen vatrogasac

Objavljeno: 12.11.2019. u 14:03

Prilikom gašenja požara jedan vatogasac je pao s visokih merdevina i zadobio tjelesne povrede, ali ne opasne po život

FOTO: Nezavisne

U požaru koji je sinoć izbio u Osnovnoj školi "Mirsad Salkić" u mjestu Čava, nadomak Bužima, gotovo u potpunosti je izgorjela krovna konstrukcija na tom školskom objektu.

Veća šteta izbjegnuta je zahvaljujući intervenciji vatrogasnih jedinica iz Bužima i Bosanske Krupe, ali je pričinjena šteta toliko velika da je u pitanje došlo dalje izvođenje nastave u oštećenoj školi.

-Objekat je u značajnoj mjeri pretrpio štetu na krovnoj konstrukciji, ne mogu sad u ovom trenutku govoriti, ali mislim da je krov kompletan stradao. O svemu smo obavjestili resorno ministarstvo i u narednim danima vidjet ćemo šta je rješenje - kazao je za Nezavisne Zeid Suljadžić, direktor škole.

Prilikom gašenja požara jedan vatogasac je pao s visokih merdevina i zadobio tjelesne povrede, ali ne opasne po život. Inače, osnovnu školu u Čavi pohađa nešto više od 300 učenika.

Izvor:   Nezavisne

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije