open-navfaktor-logo
search
Do 17. oktobra
Izložba "Istanbul Photo Awards 2019" otvorena u Ankari
Izložba 66 fotografija nagrađenih na međunarodnom takmičenju ”Istanbul Photo Awards“ bit će otvorena do 17. oktobra
18.09.2019. u 13:25
get url
text

Na glavnoj željezničkoj stanici u Ankari u utorak je otvorena izložba Anadolu Agency (AA) na kojoj su predstavljene pobjedničke fotografije međunarodnog takmičenja ”Istanbul Photo Awards 2019“.

Izložba prolaznicima nudi priliku da pogledaju najuspješnije fotografije međunarodnog takmičenja u fotografiji, koje se održava od 2015.

-Ministarstvo kulture i turizma podržava ovakve napore i aktivnosti i vidi ih kao značajan dio našeg kulturnog života - rekao je zamjenik ministra kulture i turizma Serdar Cam.

Smatra kako su fotografije, koje prikazuju različite događaje i slučajeve, poput migracija, prirodnih katastrofa, borbe koju pružaju ljudi širom svijeta, značajne, a njihov izbor potpuni uspjeh. Zamjenik generalnog direktora AA Metin Mutanoglu kazao je kako je na takmičenje Istanbul Photo Awards svake godine pristigne nekoliko hiljada fotografija iz svih dijelova svijeta što govori o njegovom prestižu.

{$galerijaFotografija}

Mutanoglu je zahvalio Turkish Airlinesu i Turskoj agenciji za razvoj i saradnju (TIKA) na njihovom doprinosu u organizaciji ovog takmičenja. Podsjetio je kako je na ovogodišnjem takmičenju nagrađeno 66 fotografija koje je zabilježilo 12 fotoreportera. Mutanoglu je dodao kako pobjedničke fotografije budu izložene širom svijeta, između ostalog, i u zgradi Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Ovogodišnju Fotografiju godine zabilježio je Ahmad Gharabli za AFP. Riječ je o fotografiji naziva “Konflikt Izrael - SAD - Palestina“. Izložba 66 nagrađenih fotografija bit će otvorena do 17. oktobra.

Izložba u Ankari - 18. 9. 2019.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.