- U vršenju navedenog pritiska, na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava koja nije eksplodirala, te su mu nanijete teže tjelesne povrede - saopćeno je iz FUP-a.

Akcija FUP-a kodnog naziva "Jaguar" provedena je danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a, kako je saopćeno, vezano za dokumentovanje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela izazivanja opće opasnosti, teške tjelesne povrede, iznude, a sve u vezi s udruživanjem radi činjenja krivičnih djela. 

- U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, slobode je lišeno lice DŽ.O. (1992.) iz Hadžića, te je izvršen pretres pokretne i nepokretne imovine koju navedeno lice koristi, kojom prilikom je pronađen mobitel, sim kartice i odjeća u kojoj su izvršena krivična djela, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela - navedeno je u saopćenju.

Uhapšena osoba će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

- Tokom provođenja aktivnosti na navedenom predmetu, podršku Federalnoj upravi policije su pružili Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona - dodaju iz FUP-a.