Napad na Gazu

Izraelska vojska priznala da je ubila osmočlanu palestinsku porodicu

Objavljeno: 15.11.2019. u 12:00

Tokom dvodnevnih zračnih napada izraelska vojska je u blokiranoj palestinskoj enklavi Gazi ubila najmanje 34, a ranila više od stotinu osoba

FOTO: Arhiv/AA

Izraelska vojska priznala je da je u jednom od ovosedmičnih zračnih napada u Gazi ubijena osmočlana palestinska porodica, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pozivajući se na izjavu glasnogovornika izraelske vojske, list "Haaretz" javlja kako su izraelske zračne snage u srijedu "greškom" pogodile stambenu zgradu u mjestu Deir al-Balah jer su mislili da je prazna. Izraelska vojska je pokrenula istragu o tom napadu u kojem je ubijena osmočlana palestinska porodica, uključujući i petero djece.

Prvobitno su izraelske snage saopćile da je meta napada bio Rasmi Asoarka, istaknuti član palestinskog pokreta Islamski džihad. Tokom dvodnevnih zračnih napada izraelska vojska je u blokiranoj palestinskoj enklavi Gazi ubila najmanje 34, a ranila više od stotinu osoba.

Uz posredovanje Egipta, izraelske snage i palestinski pokreti su jučer proglasili prekid sukoba u Gazi, ali situacija u toj regiji je i dalje izuzetno napeta.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije