Srijeda, 21.02.2024.
FOTO: AA

Uznemirujuće - Izraelske snage cijelu noć bombardovale Pojas Gaze, ubijen veliki broj Palestinaca

Veliki broj Palestinaca je ubijen i ranjen u napadima koje je izraelska vojska izvela u raznim dijelovima blokiranog Pojasa Gaze tokom cijele noći.

Prema palestinskoj novinskoj agenciji WAFA, izraelska vojska nastavila je s napadima na izbjegličke kampove Al-Nuseyrat i Al-Maghazi u centralnom dijelu Pojasa Gaze, izbjeglički kamp Jabalia na sjeveru i gradove Khan Younis i Rafah na jugu.

Najmanje 17 ljudi, većinom djece, ubijeno je, a na desetine je povrijeđeno u napadu izraelskih ratnih aviona na kuću u koju su se raseljene porodice sklonile u izbjegličkom kampu Al-Maghazi. U napadu su oštećene i kuće u blizini.

Četiri Palestinca ubijena su u zračnom napadu na kuću u izbjegličkom kampu Al-Nuseyrat.

U izbjegličkom kampu Jabalia na sjeveru Pojasa Gaze, izraelski ratni avioni bombardovali su kuće porodica Usfura, An-Najjar, Abu al-Asal i Uwayda i područje oko džamije Al-Khulafa, a napadnuta je i škola Abu Hussein artiljerijskom vatrom. Bilo je mrtvih i ranjenih.

Izraelski ratni avioni izveli su i zračni napad na kuću u izbjegličkom kampu Shabura u gradu Rafah na jugu Pojasa Gaze. Najmanje šest ljudi je ubijeno, a mnogo je povrijeđeno u napadu.

U istočnom dijelu Khan Younisa, mete ratnih aviona i artiljerijske vatre bile su kuće, poljoprivredna zemljišta i bunari.

Mrtvi i ranjeni se dovoze u bolnicu Nasser.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh