open-navfaktor-logo
search
Napravili raciju
Izraelske snage privele članove porodica šestero palestinskih zatočenika koji su pobjegli iz zatvora
Izraelske snage privele su članove porodica šestero palestinskih zatočenika koji su pobjegli iz zatvora u Izraelu 6. septembra.
08.09.2021. u 12:48
get url
text

VEZANI TEKST - Iskopali tunel dubine desetke metara: Šestero Palestinaca pobjeglo iz izraelskog zatvora

U saopćenju Udruženja palestinskih zatvorenika navodi se da su izraelske snage izvršile raciju u gradovima Jen'in Ya'bad i Arraba u okupiranoj Zapadnoj obali. Dodaje se da su u racijama izraelske snage privele pet članova porodica palestinskih zatvorenika koji su kopajući tunel pobjegli iz zatvora Gilboa.

S druge strane, očevici su kazali da su izraelske snage pretražile kuće i trgovine te zaplijenile snimke sigurnosnih kamera. Izraelske snage u utorak su nastavile potragu za šest palestinskih zatvorenika nakon što su pobjegli iz strogo čuvanog zatvora na sjeveru Izraela.

Izraelska policija blokirala je oko 260 puteva i kontrolnih punktova u okviru potrage za bjeguncima, izvijestila je mreža Izraelske radiodifuzne korporacije. Bijeg iz zatvora Gilboa u ponedjeljak šokirao je izraelsko političko rukovodstvo i javnost. Šest palestinskih zatvorenika tajno je iskopalo tunel iz svoje ćelije i uspjelo je pobjeći.

Kako prenose državni mediji, izraelska zatvorska služba provjerava da li je stražar na tornju, ispred zatvora, spavao u vrijeme njihovog bijega.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.