Njegov zet i savjetnik Jared Kushner, kako navodi CNN pozivajući se na izvore iz Bijele kuće, uvjerava Trumpa da prizna poraz.

Trump osporava rezultate izbora i pobjedu Joea Bidena u nekoliko američkih saveznih država i već je započeo pravnu borbu na sudovima.

- Svi znamo zašto Joe Biden žuri da se lažno predstavlja kao pobjednik i zašto mu se njegovi medijski saveznici toliko trude pomoći: ne žele da se istina razotkrije. Jednostavna činjenica je da ovi izbori još nisu završili - naveo je Trump u subotu.

Dodao je da od ponedjeljka počinje pravna bitka da se osigura "potpuno poštivanje izbornih zakona" te da svoje mjesto zauzme "stvarni pobjednik".

- Promatračima nije bio dopušten ulazak u sobe za brojanje. Pobijedio sam na izborima... Dogodile su se loše stvari koje naši promatrači nisu smjeli vidjeti - pisao je Trump na Twitteru.

Također je tvrdio da su milioni glasačkih listića poslani ljudima koji ih nikad nisu tražili. Međutim, Twitter je ovaj tweet označio kao spornu tvrdnju o navodnoj izbornoj prevari.